Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

NederlandsEnglishDeutsch

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

NederlandsEnglishDeutsch

Provincie ondersteunt kleine bedrijven met aanpassing 1,5 metereconomie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promotie Noord

Aanvragen subsidie mogelijk vanaf 1 juli

De subsidieregeling van de provincie Groningen voor het inrichten van bedrijven en instellingen aan de anderhalvemetereconomie gaat per 1 juli van start. 

Bedrijven en instellingen met minder dan vijftig werknemers kunnen subsidie aanvragen voor de gemaakte kosten van coronamaatregelen. Denk bijvoorbeeld aan bewegwijzering, desinfecteringspompen, spatschermen of een digitaal reserveringssysteem. De provincie trekt 1,5 miljoen euro uit voor de ondersteuning van kleine ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren, zoals de detailhandel, de vrijetijdssector, de vervoerssector en culturele instellingen.

De provincie vergoedt de helft van de kosten om bijvoorbeeld een winkel, restaurant of sportschool aan te passen aan de coronamaatregelen. De subsidie bedraagt minimaal 500 euro en maximaal 2500 euro. Dat betekent dat de investering in de coronamaatregelen minimaal 1000 euro moet bedragen. Niet alle winkels komen voor subsidie in aanmerking. Supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en webshops kunnen geen subsidieaanvraag indienen, omdat zij tijdens de coronapandemie juist meer omzet hadden. 

Hard aangekomen
Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol is blij met de steun aan de getroffen ondernemers: “De coronoacrisis raakt onze economie breed en zorgt bij veel ondernemers voor grote actute onzekerheid. Om veilig te kunnen winkelen, sporten, of uitgaan hebben veel ondernemers hun zaak moeten aanpassen. Zo’n extra investering komt hard aan bij kleine bedrijven die hun omzet hebben zien kelderen door de coronamaatregelen. Hen willen we graag ondersteunen met deze anderhalvemeterregeling.”

De subsidieregeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en geldt met terugwerkende kracht vanaf 15 maart 2020. Een aanvraag indienen is mogelijk vanaf 1 juli via de website van het SNN.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd